Fertiliteit / Ongewenst kinderloos

Homeopathie Praktijk voor acute  en chronische ziektes

Nathalie Pieper,  Klassiek homeopaat R.HomĀ® , lid NVKH en RBCZ  geregistreerd 

Fertiliteit : Ongewenste kinderloosheidEr zijn veel vrouwen in Nederland die heel graag moeder willen worden, maar moeilijk zwanger kunnen worden zonder duidelijke oorzaken.


Er zijn bij gynaecologisch onderzoek geen afwijkingen te vinden: er is sprake van een eisprong en een regelmatige cyclus, baarmoeder en eileiders vertonen geen afwijkingen, het sperma van de mannelijke partner is van voldoende kwaliteit.


Desondanks vindt er geen bevruchting of innesteling plaats.


Een goed gekozen homeopatisch middel zal helpen om de vruchtbaarheid te vergroten. Dit kan voldoende zijn door alleen de vrouw te behandelen, maar soms ook worden beide partners behandeld met hun eigen homeopatische middel. Dan kan de balans weer sneller herstellen bij beiden waardoor je door deze behandeling wel een zwangerschap ziet ontstaan.


Er zijn tientallen middelen die bevruchting kunnen bevorden en voor een ieder wordt zijn of haar persoonlijke middel gekozen zodat dit natuurlijke hormonale  proces weer kan herstellen en bevruchting met succes kan plaatsvinden.


Ook als er sprake is van een hormonale ontregeling, cyclusproblemen of duidelijke afwijkingen in baarmoeder of eileiders kan homeopathie de kans op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.


Vrouwen met Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) kunnen succesvol met homeopathie behandeld  worden met als gevolg een voldragen zwangerschap.Voorbeelden van Fertiliteitsproblemen die goed op homeopathie kunnen reageren:


- problemen in de hormoonhuishouding van de vrouw.

- PCOS.

- vrouwen met een onregelmatige cyclus.

- vrouwen die na stoppen van jarenlang pilgebruik helemaal geen cyclus meer krijgen.

- problemen met het baarmoederhalsslijm.

- vrouwen waarbij de eileiders minder goed doorgankelijk zijn door infecties (verklevingen).

- mannen met sperma van minder goede kwaliteit.


Voor vragen kunt u altijd de praktijk bellen of mailenEen informatief artikel van een collega homeopatisch arts: http://www.quodnatura.info/downloads/downloads-homeopathie/hm-onvruchtbaarheid-holisti.pdf